2020. január 21., kedd

Őstörténet magyar tollból magyaroknak - Vélemény Orosz T. Csaba regényéről


Szeretném megköszönni Orosz T. Csabának, hogy biztosított számomra egy példányt a könyvből. Még tavaly megkaptam, de csak most jutottam el odáig, hogy komolyan, minden tudásomat felhasználva elolvashassam.

Orosz T. Csaba - A Föld szívének őrzői 


 Tartalom: 
-„ Nagy tó felett, buja erdők mélyén
Rejtőzik a föld szíve
Hős királyok alagútja végén
Titok rejlik, nem pihen
Kétezer év s tizenkettő múltán
Ítél majd az Idők Ura
S ki e titkot birtokolja ekkor
Annak megbocsájtás lesz sora
Őrzi rejtélyt hűen addig
Huszonnégy ki neveddel él
Ármány, átok sújtja őket
De kitart, míg megváltást remél”

Véleményem
3,5/5

A főszerkesztő is tanúsíthatja, mennyit gondolkodtam ezen az értékelésen, ugyanis beszélgettünk az érzéseimről.
Őszintén becsülöm azokat a szerzőket, akik nemcsak a fantáziájukra vagy információ-morzsákra hagyatkozva alkotnak, hanem belemélyednek a kutatómunkába. Orosz T. Csaba ezt tette. Nem beszéltem vele erről, de éreztem minden során, hogy utánajárt a legendáknak, a helyszíneknek és minden fontosabb momentumnak a könyvéhez.
Írástechnika is szép, nem találtam sem logikai, sem helyesírási hibát a könyvben. A leírások is gyönyörűek, átfogóak, szinte magam előtt láttam a bemutatott tájakat. Valami azonban mégis hiányzott, érzelmileg nem tudott megfogni a történet. Olvastam a szépen megírt és jól felépített történetet, de egyik szereplőt sem tudtam megkedvelni. Pedig nagyon szerettem volna…
Ez volt az első regény, amit olvastam az írótól, de nem keseredtem el! Több könyve is van, ami nagyon érdekelne és most már azzal a tudattal fogok nekik kezdeni, hogy egy igazán precíz alkotó tollából származnak és a többi majd megérkezik!

A könyvet itt tudjátok beszerezni: 

2 megjegyzés: