2020. január 18., szombat

Ruby Saw: Kertvárosi pletyka

Ha lehet ilyet mondani ez a történet még izgalmasabb, szórakoztatóbb és rejtélyesebb lett, mint az előző kötetek. Ruby Saw Kertvárosi pletyka című regényével ezúttal sem okoz csalódást az olvasóinak, esetleg csak alváshiányt.


Ruby Saw: Kertvárosi pletyka

Tartalom:

Fura ​közösség a kertváros. A pletyka ott még a fénysebességnél is gyorsabban terjed. A new york-i Whisper Lane kicsiny közösségében legalábbis ez így van. A minden lében kanál Cordelia Hemingway-nek, a nőegylet vezetőjének napi rutinja, hogy hazugságokat gyártson. Ezzel azonban a saját életében akar valamit elrejteni.

Az ápolónő, Kimberly Denise Whisper Lane-be költözik a válása után húsz éves lányával. Queen Weston a nyüzsgő nagyvároshoz van szokva, fájdalmasan érintette a költözés, de próbál alkalmazkodni az édesanyja miatt is. A lányra hamar felfigyel a szomszéd fiú, és mindent bevet annak érdekében, hogy a szobájába édesgesse az elvont Queent.

Kimberly próbál asszimilálódni, és Cordelia nyomására csatlakozik a nőegylethez, amiről hamar kiderül, hogy nem csak egy ártatlan szervezet. Queen is igyekszik csendes tagja lenni a lakóközösségnek, de nem tudja sokáig magában tartani az ellenszenvét az ott élők iránt.

Alex Austin, az ex-katona, a csendes szembe szomszéd, akiről azt pletykálják, hogy megölte a feleségét és a puszta kezével ásta el a helyi temetőben, majdnem elgázolja a fiatal lányt az éjszaka közepén. Ez a véletlen botlás olyan események sorozatát indítja el a csendes kertvárosban, ami fenekestől felfordítja majdnem mindenki életét. Queen és Alex között először barátság, majd szerelem szövődik.

Vajon hogy tetszik ez a kapcsolat a közösségnek és Kimberly-nek? Vajon minden pletyka igaz, ami Whisper Lane-ben terjeng? Kiderül, hogy mit titkol Cordelia Hemingway?


Saját vélemény:

Ruby Saw legújabb kötetében egy olyan furcsa kertvárosba csöppen az olvasó, ahol mindenki ismer mindenkit, és mindenki tud mindent a másikról, ha pedig nem, akkor kitalál valami hihetőt. Így él ez a kis közösség, a pletykák világában. Történetünk főszereplője, Queen Weston hányatott sorsa miatt kényszerül édesanyjával erre a helyre. A lány számára egyáltalán nem egyszerű hozzászokni új életéhez, illetve a sok pletykálkodáshoz, de ahogy telik az idő rá kell döbbennie, hogy a szóbeszéd mellett más veszélyek is leselkednek rá. 

Queen személyével gyorsan sikerült megbarátkoznom, az írónő ismét egy igazán vagány és frappáns főszereplő csajszit alkotott meg. Szerettem benne, hogy bátran állt a kihívások elé, nem futamodott meg, hanem próbált végig erős maradni.

Számomra Alex egyénisége is igazán izgalmas volt,bíztam benne, hogy a róla terjesztett pletykák nem igazak. Az ő karaktere ezzel a jelemmel simán bekerült a könyves szerelmeim közé. Ruby Saw ismét megajándékozott minket, olvasókat egy szuper pasival!

Összegezve ez egy rendkívül izgalmas és rejtélyes kötet volt, amit szinte le sem tudtam tenni, annyira magával ragadott. Bátran mondhatom, hogy Ruby Saw történetei egyre jobbak, amivel csak annyi a baj, hogy így igazán nehéz lesz kedvencet választani, hiszen mind szuper!


Ha felkeltette az érdeklődésedet, itt tudod beszerezni :

Hamarosan a Book Dreams Kiadónál is elérhetőek lesznek Ruby Saw könyvei:



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése