2020. január 12., vasárnap

György Edit - Tőzsér Richárd (szerk.): Nevesd végig az életed!


Ezt a könyvet egy hosszabb olvasmány után választottam pihentető gyanánt. Fontos szempont volt a kiválasztásnál, hogy apró termete miatt kis helyen is elfér, így vittem magammal utazáskor, munkahelyre egyaránt.

"Azt mondják, mindenből kettő van, a világból is. Nem sok már ez az egy is?"

Tartalom:

"Azt mondják, mindenből kettő van, a világból is. Nem sok már ez az egy is?" Woody Allen "A végén minden jó lesz, ha mégsem, akkor az nem a vége." John Lennon Gondolkodva derülni és derűsen gondolkodni - ez a művészet. Szellemes, vidám és bölcs vélemények az emberről, a világról és az életről - ahogy a nagy és híres emberek látták.

Ajánló:

Az élénk, neonzöld színben tündöklő borító magára vonja a tekintetet. Ugyan aprócska könyv, de nagy értékkel bír, tele van bölcsességekkel, idézetekkel íróktól, költőktől, pszichológusoktól, tudósoktól, közéleti szereplőktől. 

A néhol humoros, megmosolyogtató, de talpig igaz mondások, sziporkázó bölcseletek az élet, barátság, szerelem, betegség, történelem, hazugság, gondolatok témakörét tárják az olvasó elé.

A szerzők, az életszikrák kigondolói más-más szemszögből tárják elénk gondolataikat, szösszeneteiket az adott témával kapcsolatban. Így mindenki megtalálhatja a neki megfelelő, rá vonatkozó sorokat.

Sok igazságot tartalmaz ez a kis könyvecske. Összességében olyan, mint egy útmutató a boldogabb, nyugodtabb, teljesebb élet felé. A külföldi szerzők, gondolkodók mellett sok, ismerősen csengő magyar név is felbukkan a könyvben. 

Ajánlom mindazoknak, akik fogékonyak a pszichológia, az irodalom és a velős gondolatok iránt. Vegyétek kézbe és olvassátok, mélyedjetek el ebben az apró kincsestárban!

Szeretnél mosolyra fakadni néhány jól hangzó mondat láttán? Akkor rendeld meg akár ITT és lapozd mielőbb!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése