2020. január 12., vasárnap

Anne L. Green: Eltitkolt múlt

Mindig is érdekelt az írónő munkássága, így nagyon örültem, amikor a kezemben tarthattam hosszú várakozás után az Eltitkolt múlt című írását. Romantika, veszély, izgalom, minden benne van, ami kell egy jó olvasmányélményhez. 

Megszelídülhet egy vérbeli szívtipró?


Tartalom: 

Alexander Cross vagyok, egy veszedelmes és vakmerő csábító, a határtalan gyönyörök legfőbb rajongója. Az erotikus hódításaimat hobbinak tekintem, a kapcsolataimból kizárok minden lehetséges érzelmi kötődést, életem elsődleges célja újabb és újabb nő meghódítása. Szándékaimat sosem titkoltam, éppen ezért nem is értem, mit esznek rajtam olyan nagyon a nők? Tényleg ennyit jelentene a külső? Az előkelőség? A gazdagság? A szép szavak? A szemtelenség valóban lefegyverző lenne? Vagy talán csak a rossz, a bűn, a gonoszság izgalma csalogatja őket?” 

De mi történik, ha egy ilyen férfi beleun az addigi egyhangú, felszínes és érzelemmentes életébe és önmaga elszámoltatása közepette véletlenül elüti azt a nőt, aki életében először másképp tekint rá? 

Amikor Alex belenéz szépséges áldozata kék szemeibe, minden megváltozik, függővé válik. Megtapasztalja, milyen szeretni, gondoskodni és szeretve lenni. Idővel ráébred azonban, hogy Lexie nem az a nő, akinek hitte, múltja tele van szenvedéssel, titkokkal és fájdalmas rejtélyekkel, ám addigra már késő: elnyeli őt a mély, őszinte érzelem, amit a lány iránt táplál. 

Vajon a múlt sötét titkai engedik a fiatal szerelmeseket új életet kezdeni? 

Ajánló: 

Egy ilyen pasi, mint Alex Cross engem is elüthetne. Ez az első könyv, amit olvastam Anne L. Green-től, de és szinte egyből magával ragadott. A szereplők akár napjaink főhősei is lehetnének, akik küzdenek a démonaikkal és a boldogság, béke után áhítoznak. Számomra a történetnek több mondanivalója is volt. Elsősorban megmutatta, hogy „kutyából is lehet szalonna”, ha van kiért küzdeni, megváltozni, mint a könyvben Alex is mindent feláldozott volna az áhított nőért. Másodszor pedig megerősítést kap az olvasó, hogy a sötét múlttal szembe kell nézni ahhoz, hogy le tudjuk zárni magunkban. Ami ugyan nem egyszerű, de, ha sikerül, sokkal boldogabban, gondtalanul élhetünk tovább.

A Facebook oldalán még többet megtudhatsz az írónőről: Anne L. Green írói oldala

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése