2020. január 25., szombat

Böszörményi Gyula: Szer’usz világ

Hihetetlen izgalommal kezdtem neki a legújabb Ambrózy kötetnek, amit már nagyon vártam. Böszörményi Gyulában és az ő tehetségében ismét nem kellett csalódnom, Márikát pedig továbbra is imádom!

Böszörményi Gyula: Szer’usz világ


Tartalom:

1901. ​márciusa. Ambrózy Richárd bárót meglőtték. A Rókus kórház magánkórtermében élet és halál közt lebegő hírneves budapesti magánzó detektív mellett fiatal hitvese, Hangay Mili őrködik egészen addig, míg egy nap rá nem ront a rendőrség, hogy gyilkosság vádjával letartóztassa.



Ambrózy báró tehát „dögrováson”, a neje vizsgálati fogságban van, így látszólag senki sincs, aki a fiatal házaspárra zúduló, rémálomhoz hasonlatos cselszövés háttere után kutakodjék. Senki, csupán a kis Mück Mári, a cserfes tabáni zsebtolvajlányból lett „társaskodónő” és cseppet sem „komor” komorna, aki a maga szélütött módján kezd a nyomozásba, melynek során magával a véres kezű Pesztonkával, a századforduló Budapestjének legrettegettebb bűnözőjével találja szemben magát.

A rendkívül népszerű Ambrózy báró esetei című sorozat legújabb kötete bő humorral, meghökkentő fordulatokkal, számos valóban élt szereplővel és valós eseménnyel ízesített, kalandos időutazást kínál olvasóinak a korabeli Budapest legközepébe és főleg annak alvilágába.

Gondolataim a könyvről:

Az első, amit le kell szögeznem, hogy rendkívül elfogult vagyok Böszörményi Gyulát és ezt a sorozatot illetően. Az eddigi összes részt imádtam, és ez a Szer’usz világgal sem volt másként. Igaz, hogy itt sokkal kevesebbet kaptunk Miliből és a morc bárónkból, viszont annál többet Márika személyiségéből, aki az egyik kedvenc szereplőm. Ez a lány a humorával és csípős megjegyzéseivel szórakoztatóbbá teszi, az egyébként rendkívül izgalmas történetet. Örülök, hogy még jobban megismerhettem és megszerethettem őt. Várom a folytatást, és a további köteteket nagy izgalommal!


Ha felkeltette az érdeklődésedet itt tudod beszerezni :


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése