2020. január 14., kedd

Érzékenyítő kurzus Robin O'Wrigtly írónőtől - Vélemény a Második esély c. novellájáról


Szeretném megköszönni az írónőnek a karácsonyi ajándékot. Nem túlzás így neveznem, hiszen ez az ingyenes novella valóban ajándék volt minden olvasó számára.

Robin O'Wrightly - Második esély

Fotó: Robin O'Wrightly


Tartalom:
Helen két kisgyermekével magára marad a második világháború Amerikájában, amikor a férje, Joshua nyomtalanul eltűnik a fronton. Vajon segíti-e őket a jósorsuk? Érdemes-e kitartani a szeretett férfi emléke mellett? Mit bír ki egy asszony szíve, ha a halottnak hitt családapa újra felbukkan és súlyosabb titkokat hoz magával, mint amit más elviselni képes? Meddig megy el az igaz szerelem ereje? Robin O’Wrightly kis novellája az emberi esendőség fölött aratható győzelem reményét és a szeretet örök üzenetét hirdeti, az írónőtől megszokott, váratlan és tabudöntögető cselekménybeli fordulattal együtt. Kuckózz be a fotelba a fa mellé, és olvass egy jót!



Véleményem
5/5

Azzal senkinek nem mondok újat, hogy Robin O’Wrightly tud írni. Viszont ez a novellája sokkal többet ad, mint egy jól megírt történet.  Tükör,és nagyon erős figyelem felkeltés!
Társadalmunk nagyon elkényelmesedett,már csak a történelmünk emlékeztet minket a háborúk okozta veszteségre.  Tiszteljük az elesett hősöket és nehéz szívvel gondolunk az áldozatokra,  de igazán átélni egy ilyen lelki megpróbáltatást szerencsére nem tudunk.
Robin mégis egy ilyen tragédia közepére helyezte a cselekményét és olyan mesterien adta át az ezzel járó fájdalmat és bizonytalanságot, hogy már az első oldalakon könnyeztem.
A családanya lélekjelenléte csodálatraméltó. Mindent megtesz azért, hogy az életük ne essen szét,  tudja, ha ő összeomlik, mindennek vége. És ezt egy igazi ANYA nem engedheti meg magának.
Kedvenc szereplőm Lily, Helen kicsi lánya volt:, gyermeki tisztasága mindent felülmúlóan átragyogta a sorokat.  Sok kedvenc szereplőm van az írónőtől, de szerintem őt sikerült a legjobban megalkotnia.
Zárószóként elmondanám, hogy bár egy novelláról van szó, sokkal mélyebb és komolyabb hangvételű, hogy csak pár oldalt kapjon. Javasolnám a szerzőnek,  mikor ideje engedi, gondolkodjon el a regénnyé bővítésről, mert ez a téma megérdemli. Ahogy ő megalkotta, az pedig még inkább!
Személy szerint újabb kedvencet avattam, amit nagyon szépen köszönök neki.

A könyvet itt tudjátok beszerezni 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése