2020. január 9., csütörtök

Szemán Zoltán: Wendigo – nem mindennapi thriller egy indián legendáról

Hónapokkal ezelőtt; véletlenül akadtam rá Szemán Zoltán könyveire, azóta nagy rajongója vagyok neki és különleges meglátásainak. Csupán néhány történetet olvastam az írótól, de több írását is beszereztem, amelyek arra várnak, hogy elolvassam őket.
Emlékszem, nagyon türelmetlenül vártam a Wendigo megjelenését, ami teljesen magába szippantott, amikor végre elkezdtem olvasni.

Szemán Zoltán: Wendigo



Tartalom:

A wendigo (windigo) az észak-amerikai natív törzsek mitikus szörnyalakja. A legendák szerint, a wendigo valamikor ember volt, de éhínség idején egy gonosz szellem sugallatára társai ellen fordult. A gonosz szellem könnyedén megszállta a kannibál testét, eltorzította, óriási szörnyeteggé változtatta. A wendigo különleges tulajdonságokkal, emberfeletti erővel, gyorsasággal bír és étvágya az emberhúsra csillapíthatatlan…

Kanada, valahol Saskatchewan tartomány északi részén.
Az ifjú Jim Davis azt hitte, megütötte a főnyereményt, mikor megörökölte nagybátyja farmját. Ám a közeli városka kanadai francia nagybirtokosa, Pierre Dubois már szemet vetett a fiatalember földjeire, és minden aljasságra hajlandó, hogy Jimet elüldözze a környékről. A fiatal farmer egyetlen segítsége Törött Kés, a váratlanul felbukkanó ojibwe indián.

Ám az indián megérkezését követően elszaporodnak a környéken a véres, brutális gyilkosságok és rejtélyes eltűnések. A helyi rendőr Jimet és Törött Kést gyanúsítja. A két barátnak szöknie kell a hamis vádak elől.

Egy szakasz sokat próbált lovasrendőr ered a menekülők nyomába, de a végeláthatatlan erdőben döbbennek rá: egy nem evilági szörnyeteg vadászik mindannyiukra.

Utolsó reményük egy messzi északon élő cree varázsló, aki talán képes elbánni a wendigóval.

Megkezdődik a versenyfutás életre-halálra…

Véleményem:
5/5

A Wendigo egy kiválóan megírt horror sztori, amely az észak-amerikai törzsek mitikus szörnyalakját jeleníti meg.
Az egész történet annyira valóságosnak hat, hogy elkezdesz figyelni, hallod-e az éjszaka hangjait, a túl nagy csendben pattanásig feszülnek az idegeid, éjszakára bezársz minden ajtót, ablakot és fenntartással kezeled, bárki szólít.
A gyönyörű leírások – melyek pont olyan hosszúak voltak, hogy megfelelő képet adjanak, de ne legyenek unalmasak –, csak még hihetőbbé tették a regény eseményeit.

Szeretem a legendákról, szörnyekről szóló történeteket, főleg ha kellő magyarázatot is kapok hozzá, így örültem a könyv végén lévő szószedetnek és képgalériának, melyek remekül kiegészítették az olvasottakat.

Talán pont attól annyira jó ez a regény, hogy nem meseszerű, hanem nagyon is valóságosnak tűnik!

Itt lehet a szerzőt megtalálni.

Itt lehet beszerezni a könyvet:


Írta: Inci

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése