2020. január 15., szerda

Alynne Webb: Az utolsó – sodró lendületű, lélegzetelállító világot bemutató fantasy

Az interneten jött velem szembe a könyv hirdetése, ahol először a rejtelmes borító miatt figyeltem fel rá, emiatt vettem meg, miután elolvastam rájöttem, hogy a szép külső mögött egy különleges és egyedi történet rejtőzik. 

Az idei Könyvfesztiválon volt alkalmam személyesen találkozni az írónővel, így most egy dedikált példány lapul Az utolsóból a polcomon. 

Alynne Webb: Az utolsó


Tartalom: 

Háború fenyeget a Varázslók Világában. Az ezeréves béke inogni látszik. A rendek közötti viszály átível az emberek világába is, ahol a mágia nem több puszta tündérmesénél. 

Tara a gimisek mindennapjait éli. Amikor édesanyja bejelenti, hogy új állást kapott egy kisvárosban, és búcsút kell mondaniuk addigi életüknek, a lány azt gondolja, ennél rosszabb nem is történhetett volna. Csakhogy az új házban és a városban senki és semmi nem az, aminek látszik. 
Öccsével, Bennyvel leleplezik Nicholast, a ház fogságába száműzött varázslót, aki szellemként tengeti életét. A két testvér segít neki kiszabadulni a fogságból, amivel felkeltik Derwin, a rettegett sötét-mágus figyelmét. A testvérpárból préda lesz. 

Tarának gyorsan kell cselekednie, ha meg akarja menteni azokat, akik fontosak a számára. Küzdelmei során azonban nemcsak arra döbben rá, hogy az eddig ismertnek hitt világa mögött húzódik egy ismeretlen másik, hanem arra is, hogy a feladat, melyet magára kellett vállalnia, talán sokkal nagyobb, mint amivel elbír. 

Alynne Webb első regénye sodró erejű fantasy, melynek lélegzetelállító világát varázslatos teremtmények és mágusok népesítik be, amit minden igazi fantasy rajongó imádni fog. 

Véleményem: 
5/5 

Szeretem a fantasy történeteket, így nagyon örültem, hogy Az utolsó című regény is pont egy olyan sztorit rejt, melyet annyira kedvelek. 

Váratlan fordulatokkal teli, igazán izgalmas világ tárult elém, amint elmerültem ennek a könyvnek a lapjaiban. 

Több szálon fut a cselekmény, mégsem gabalyodott bele az író. Aprólékos részletességgel ismerünk meg mindent, de mégsem hat terjengősnek egyetlen mozzanat sem. 

Amit kiemelnék az a sok csodás misztikus lény, ami megjelent a regényben, és amiket annyira imádtam! 

Egy nagyszerűen megírt, szépen felépített fantasy világot bemutató történet Az utolsó, egy fiatal magyar szerző tollából. 

Meglepően zárulnak az események a könyv végén, így most remélem, hogy egyszer olvashatok majd arról, hogyan szövi tovább a szálakat az írónő. 

Itt lehet megtalálni az írónőt:

Itt lehet beszerezni a könyvet:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése